jJedz zdrowo i nie tyj

Wartościowa
dieta oznacza konsumowanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w wyliczonych proporcjach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
efektywnej diecie powinny
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i wiele innych warzyw. Nie może w niej
brakować szparagów oraz szpinaku. Najlepiej
przyrządzanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez nadmiaru przypraw. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy na siedem dni. Cukier należy spożywać od
czasu do czasu, czyli wyjątkowonieczęsto,
bo nie jest to składnik potrzebny w pokarmach codziennych.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy wygłodzeni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne konsumowanie prowadzi do skutecznego
szczuplenia. Porcje jedzenia muszą być niewielkie –
jedząc niewiele możemy być nasyceni,
naukowcy to udowodnili. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
z pewnością jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są wyjątkowo
zdrowe. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadakorzystny tłuszcz, więc
trzeba je nieodzownie włączyć do
lekkiej diety. Należy
konsumować produkty jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z dań zamkniętych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być wysokiej
jakości, bo tylko wysoka standardjest gwarancją dobrego
posiłku.

tekst dostepny na stronie : levitra
kamagra zel